יקבים בישראל

יקבי רמת הגולן

א ד מ ה . ג ו ב ה . ט מ פ ר ט ו ר ה .
יש מקום אחד בארץ שבו בדיוק כמו בבורדו שבצרפת או טוסקנה שבאיטליה, מתקיימים התנאים האופטימאליים לגידול ענבים ליינות איכות ברמה בינלאומית. כאן ברמת הגולן, בחבל ארץ מרהיב זה, הכל מתחיל בשילוב תנאים אלו: אדמת בזלת געשית, גובה פני הקרקע ואקלים קר. כל אלה מעניקים לאזור ייחודי זה את שמו השני: "ארץ היין".
יינות היקב משווקים תחת ארבעה מותגים מובילים: “ירדן“, “גמלא", " הר חרמון" ו“גולן“.
כיום, נחשב היקב למוביל בישראל באיכות היינות, בטכנולוגיה חדשנית ובפיתוח זנים חדשים.
פעילותו שינתה את תפיסת עולמו של הצרכן הישראלי, היוותה נדבך חשוב בפיתוח תרבות היין בארץ והציבה את ישראל על מפת היין העולמית.

שנת יסוד היקב: 1983
בעלים: 4 קיבוצים: אל רום, אורטל, עין זיוון וגשור ו-4 מושבים: רמת מגשימים, יונתן, אלוני הבשן, רמות נפתלי.
חברות בת: ירדן Inc, יקב הרי גליל, מבשלת הגולן.
מותגים: ירדן, גמלא, הר חרמון וגולן.
יצוא: 30% מהיצור מופנה ליצוא לכ- 32 מדינות בארה"ב, אירופה אפריקה, אוסטרליה והמזרח הרחוק.

יקב טפרברג

יקב טפרברג הוקם בשנת 1870 על ידי אברהם טפרברג, בירושלים העתיקה והיה ליקב המשפחתי הראשון שהוקם בארץ ישראל בעת החדשה. מאז ועד היום, נמצא היקב בבעלות משפחת טפרברג.
בשנים האחרונות נמצא היקב בעיצומה של מהפכת איכות אשר בראשה עומד מוטי טפרברג. מהפכת האיכות, כוללת בין השאר, הקמת יקב מהחדישים והמודרניים בארץ , השקעות בנטיעת כרמים באזורי איכות , בטכנולוגיות ייצור יין איכותי בהשבחת ההון האנושי ושידרוג מערכות ההפצה והמידע.
היקב ממוקם על שטח של 20 דונם בלב כרמי ענבים למרגלות הרי יהודה המהווה ציר דרך תיירות היין החשוב ביותר בישראל, אזור בו מתקיים שילוב של היסטוריה רבת שנים ואזורי גידול כרמים המיועדים לייצור יינות איכות המופקים מחלקות בודדות, המובחרות ביותר באזור.
מדי שנה משווקת החברה למעלה מחמישה מיליון בקבוקי יין לישראל ולמדינות רבות ברחבי העולם.
יקב טפרברג 1870 מחזיק בתת מותג "אפרת". תת מותג זה מאפשר להביא את איכות היקב לכל בית בישראל במחיר שווה לכל נפש ולהפוך את היין לזמין בכל רגע.

יקב יתיר

יקב יתיר שבתל ערד, הוא יקב קטן ואיכותי שהוקם בשנת 2000 כמיזם משותף של כורמי האזור ויקבי כרמל, שגילו את ההזדמנות יוצאת הדופן הטמונה בחבל.
היקב נבנה למרגלות המצודה בתל ערד, מרחק 10 דקות נסיעה מהכרמים, שהינו אתר ארכיאולוגי הכולל שרידי עיר כנענית ואתר מימי מלכי יהודה הראשונים.

כורמי ויינני היקב מחויבים לאיכות הגבוהה ביותר, החל מתהליך בחירת וטיפוח החלקות וזני היין ועד לתהליך הבציר, התסיסה, היישון והבקבוק, הנעשים כולם בעזרת הטכנולוגיה והציוד העדכניים ביותר. היקב הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית ביינותיו, אותו "אופי יתירי" שעליו גאוותם של אנשי היקב.

יקב המערה

יקב המערה הינו יקב בוטיק ייחודי שהוקם במערה בהר חורשן סמוך למושב בת שלמה. היקב הוא בהפעלתם של אנשי יקב בנימינה. בשנת 1892, כחלק מפעילות הבניה באזור, נחצבה נקבה בהר אשר בעבר שימשה לאיחסון יינות וברנדי. המערה מהווה מרתף ליישון ללא מערכת מלאכותית של קרור ולחות. תנאים אלו יוצרים תנאי התיישנות והתבגרות אופטימליים ליין ולברנדי של יקב המערה.

יקב קסטל

יקב הבוטיק המצליח והמבטיח בישראל, בנוסף היקב בעל אחוז היצוא הגדול בארץ. הוא מייצג אותנו בכבוד על מדפי חנויות היין ובמסעדות היוקרתיות ביותר בעולם. יקב פורץ הדרך ונס הרוח עבור שאר יקבי הבוטיק בארץ.

יקב קסטל הינו יקב משפחתי השוכן בהרי יהודה המקדמים את פני העולים לירושלים. ההיסטוריה, כמו גם הגתות העתיקות החצובות באבני האזור, מלמדות כי כבר בעבר הרחוק הייתה כאן דרך יין מקראית. הייתה זו האינטואיציה שהובילה את אלי בן זקן לטעת בשנת 1988 את חלקת הכרם הראשונה ובכך להפוך לחלוץ האזור המחדש את המסורת העתיקה. היינות מתיישנים בחביות עשויות עץ אלון צרפתיות מובחרות מבית סגה מורו לתקופות של עד עשרים וארבעה חודשים.
הכרמים של היקב: כל כרמי היקב נטועים בגובה ממוצע של כ-700 מ' ברדיוס של עד 6 ק"מ מהיקב. הכרמים משתרעים על פני כ-130 דונם ונטועים באדמת טרה רוסה, טיט ואבן גיר מנוקזת היטב ושוכנים במיקרו-אקלים מתאים במיוחד. הגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית. הכרמים גדלים ומטופחים תוך עיקרון כי יין טוב מתחיל בענבים איכותיים.

יקב תשבי

בשנת 1882 דרכו לראשונה מיכאל ומלכה חמילצקי על אדמת זכרון יעקב, לאחר שעלו מליטא. מיכאל נבחר על ידי הברון רוטשילד לטעת כרמים באיזור, ומאותו יום החלו ההרמוניה והקשר העמוק בין בני המשפחה לאדמה ולכרם. המשפחה התיישבה בשפייה הסמוכה, המוקפת כיום כרמים רחבי ידיים, והחלה במלאכת עיבוד האדמה וגידול הכרמים. בשנת 1925, אירחה המשפחה את המשורר חיים נחמן ביאליק, בתודה לאירוח החם הציע להם המשורר את השם "תשבי"- תושב שפיה בארץ ישראל.אז איך אומרים: מכל דבר יוצא טוב…
בשנת 1984, עברה תעשיית היין משבר חמור ומחיר הענבים צנח. יתרה מכך, אף יקב לא היה מוכן לקנות כמויות גדולות של ענבים. באותה תקופה הוצף השוק בענבי מוסקט, זן ענבים שהיווה את חלק הארי בגידול הכרמים של המשפחה. בעקבות המשבר החלטתי לפרוש מקואופרטיב "כרמל מזרחי" ולפתוח יקב קטן משלי. לגדל כרמים וליצר יין מהתוצרת שלי, נראה לי בזמנו כדבר הטבעי לעשות. בתחילת הדרך נקרא היקב על שם הברון רוטשילד "יקבי הברון" ובהמשך שינינו את השם לשם "יקבי תשבי" שם המשפחה.
כיום עובדים ביקב כל בני המשפחה. נילי אשתי מנהלת את חנות היקב ומרכז המבקרים.גולן בני הינו היינן וסמנכ"ל היקב. גולן גדל עם היקב והיקב גדל בזכותו.כשהחלטנו להקים מזקקה במקום, הוא נסע לקוניאק שבצרפת, למד את שיטת הזיקוק "אלמביק" ויישם אותה לעשיית ברנדי המיושן בחביות עץ אלון. בזכות הברנדי זכינו לכבוד גדול בארץ ובעולם ובתואר הברנדי הטוב בעולם בתחרות ה-"IWSC" שנערכה בלונדון. אושרה, בתי טיילה בעולם ופתחה עבור היקב את השוק העולמי, ייסדה את בית הקפה והיין שלנו במרכז זכרון יעקב ואת סדרת מוצרי המזון "Fine Food by Oshra Tishbi". בני הבכור מיכאל, עורך דין במקצועו, עוסק גם הוא בגידול כרמי המשפחה, אפרת אשתו עוזרת בעיצוב התוויות והיקב, מגדלת את הדור הבא, דן ויואב תשבי. קארן אשתו של גולן, בוגרת בצלאל, מייפה את מרכז המבקרים של היקב בעבודות קרמיקה ומגדלת אף היא את הדור הבא, שי, נדב ועדי תשבי.
אחרי הכול משפחה זה הכול.